▶️ Улиците, които ще се асфалтират след ремонтите на ВиК в Стара Загора

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров даде пред журналисти подробна информация за улиците, които ще бъдат асфалтиране след ремонтите, които „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД извършва в града. За сметка на държавното дружество ще бъдат възстановени тротоарите, които са компрометирани заради водния проект.

Преасфалтирането на ул. „Хаджи Димитър Асенов“, в отсечката от ул. „Ген. Столетов“ до ул. „Августа Траяна“ е ангажимент на ВиК, както и възстановяването ѝ след втория етап на проекта – от ул. „Ген. Столетов“ на юг. За сметка на дружеството ще бъде преасфалтирането на ул. „Хан Аспарух“ и ул. „Радецки“.

„Ул. Августа Траяна“ до кръговото на ул. „Иван Вазов“ ще бъде цялостно преасфалтирана със средства на Община Стара Загора. В момента горният слой е биндер. Пред завършването ѝ ще бъде поставена здрава основа. Мрежа за дългосрочна устойчивост ще бъде поставена по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ между ул. „Христо Ботев“ и ул. Августа Траяна“, преди основното преасфалтиране“ – уточни кметът.

Цялостно ще бъдат асфалтиране улиците „Боруйград“, „Стойчо Черногорски“ и „Васил Левски“. До пролетта ще приключи ремонтът на ул. „Св. княз Борис“, който изпълнява Общината.

X3 03641

„Като най-голям успех на Общината в преговорите с „Водоснабдяване и канализация“ относно ремонта е, че ги накарахме да засипват изкопаните улици с твърда фракция, която осигурява здравина, а не както беше по техния проект – с със суха пръст“ – заяви Живко Тодоров. Той добави, че Общината ще бъде безкомпромисна с качеството на изпълнение на възстановителните дейности по уличната инфраструктура.

Фирмата изпълнител на ремонта на ул. „Промишлена“ ще фрезова асфалта за своя сметка заради некачествена работа. Причината била неправилно настройване на асфалтополагащата машина – стана ясно по време на пресконференцията.

Ул. „Капитан Петко войвода“ ще бъде продължена до бул. „Славянски“ с четири платна и ще се свърже с него чрез кръгово движение.

При благоприятни метеорологични условия ще започне преасфалтиране на улици в кв. Железник“, където ще бъдат изградени две междублокови пространства, в кв. „Три чучура – център“ и главната улица в кв. „Зора“. Следващите месеци ще се осъществи цялостно обновяване на улици и тротоари в кв. „Три чучура – юг“.

Ремонтите ще струват на Община Стара Загора около 9,5 млн. лева.

X3 02882

Живко Тодоров започна изреждането на улици и отсечки от тях с предстоящото преасфалтиране с ул. „Хаджи Димитър Асенов“, в отсечката от ул. „Ген. Столетов“ до ул. „Августа Траяна“, и още...

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24