Зам.-кметът Надежда Чакърова: Стара Загора разполага с обновени и иновативни училища

Учители и ученици на Пето основно училище „Митьо Станев“ и Средно училище „Христо Ботев“ посрещнаха ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Надежда Чакърова и началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова. „Щастлива съм да бъда сред Вас, да чуя идеите Ви и да се запозная с прогреса на училището“ – каза Надежда Чакърова по време на посещението си в Пето основно училище.

Тя се запозна с проектите, които са осъществени в учебното заведение и бъдещите инициативи по повод 70-годишнината на училището. Особено интересна е образователната игра, която е подготвена за учениците в иновативното учебно заведение. На различни локации в сградата са поставени QR кодове, които при сканиране представят живота и делото на патрона на училището. Целта на играта е учениците да се забавляват, но и по необичаен начин да надградят познанията си за личността Митьо Станев. Димитринка Йовчева, директор на училището, запозна посетителите с материалната база. Бяха обсъдени и предстоящите ремонтни дейности, свързани с обновяване на спортните площадки и основен ремонт на един от физкултурните салони, както и изграждането на външен асансьор в сградата на училището, за да има достъпна среда за хора с увреждания, по инициатива на Общината.

На 31 януари се навършиха 146 години от рождението на учителя Митьо Станев. Тази година училището празнува и юбилей под мотото „70 години – съзидание и гордост“. 70 са инициативите, с които ще бъде отбелязан празникът.

По време на обиколката си в реновираното Средно училище „Христо Ботев“ Надежда Чакърова посети учебните часове на децата от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас. Учители и ученици я приветстваха в уютни и светли класни стаи, а възпитаниците показаха знания по математика.

klasna staia

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема