▶️ Удължава се срокът за записване в кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“

„Заедно за една по-чиста Стара Загора“ ще се състои на 25 март 2023 г. (събота). Община Стара Загора удължава с два дни срока за записване на желаещи да се включат в инициатива за почистване и озеленяване на пространства в града и селата. Причината е, че множество заявки са пристигнали ден след обявената предварително крайна дата. Записването за участие в пролетната кампания за облагородяване ще бъде до 17 март 2023 г.

25 mart

В Административните бюра чрез имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. се приемат заявки от домоуправители, институции, бизнес и неправителствени организации, жители на общината. Важно е да се посочи адрес, лице за контакт, както и информация дали се присъединяват само за почистване или имат желание да допринесат за обогатяване на растителността.

До този момент, желание да бъдат част от инициативата са изявили от учебни заведения, фирми, домоуправители, активни са и жителите на селата. През следващата седмица, по реда на записване, ще бъдат предоставени ръкавици, чували, растителност, както и ще бъдат съобщени местата, където ще трябва да се оставят отпадъците, за да бъдат извозени.

Конкурсът, който отново ще търси най-добре поддържано междублоково пространство, очаква своите участници до 25 май. Всеки, който се грижи за уюта и пъстротата около дома или работното си място, може да изпрати снимки, адрес и телефон за връзка отново на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Получените фотоси ще бъдат публикувани в официалната страница на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ във Фейсбук, където ще очакват подкрепа до края на месеца. Победителите ще получат своите награди на 5 юни 2023 г., когато е Световният ден на околната среда.

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg