Старозагорската гимназия „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща от програма „Иновации в действие“

Старозагорската гимназия „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща от програма „Иновации в действие“

Старозагорската Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма „Иновации в действие“. Темата на форума, който започна на 27 март 2023 г. и продължава до 30 март, е „Експериментът – съвременен метод за качествено образование по химия и опазване на околната среда“.

IMG 0329

Партньори и гости на Стара Загора са представители от Професионална гимнация „Христо Ботев“, град Попово, Профилирана природоматематическа гимназия „Никола Обрешков“, град Казанлък и Профилирана природоматематическа гимназия „Васил Левски“, град Смолян. Официалното откриване на срещата беше озвучено от новосъздадения химн на гимназия „Гео Милев“ – „Горди наследници“, спечелен по проект на Национална инициатива за създаване на химни за българските училища.

„С огромно вълнение съм тук и искам първо да ви поздравя за химна, който чухме. Бъдете горди с него и го прославяйте навсякъде. Поздравявам ви и за домакинството на тази стойностна програма и приветствам гостите в нашия град, нека се чувстват сърдечно приети при нас. Успех на форума!“, поздрави присъстващите заместник-кметът на общината Надежда Чакърова.

„От 2021г. сме в списъка на иновативните училища, а от една година подготвяме и разширение на иновацията – освен в химията искаме да допринесем и в другите природни науки. Благодаря на колегите от град Попово, тъй като те бяха първи инициатори и от тях усетихме подкрепа и вдъхновение. Надяваме се срещата ни и в нашия град да бъде изпълнена с много емоции и положителни равносметки“, сподели Мариета Петрова, директор на Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“.

Възпитаници на природоматематическата гимназия показаха талант и изпълниха специална програма, включваща балет, народни танци и пеене. Официалното откриване завърши с покана към гостите да се включат в традиционно българско хоро в двора на училището.

Форумът по програма „Иновации в действие“ продължава с представяне на материалната база на училището, реализирани проекти и възможности, дискусия, както и посещение на учебен час по химия и обиколка на лабораторията. Малко по-късно през деня ще се проведе състезание „Аз обичам Стара Загора“, а след това учениците ще тръгнат към Зоопарка. На 29 март е планирано посещение на природонаучния музей в град Пловдив, както и образователен семинар.

Официални гости на събитието бяха още Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“, Милена Йолдова-Стоянова, началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора, Мария Цоловска, старши експерт по организация на средното образование, Кузман Кузманов, старши експерт по природни науки и екология.

IMG 0378 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: