Фотоизложба „70 години съзидание и гордост“ в центъра на Стара Загора

Фотоизложба, посветена на 70-ата годишнина на Пето основно училище „Митьо Станев“ могат да разгледат жители и гости на града на южната алея на парк „Пети октомври“. В нея хронологично са подредените снимки, които показват историята на училището. Изложбата, събрала спомени на училището, беше открита от ученици с кратка програма на сцената пред Община Стара Загора. Песента на Пето основно училище, с текст на Мая Дългъчева, изпълниха възпитаниците от вокалната група с ръководител Лилияна Александрова, която е и автор на музиката.

IMG 7785

Китни народни танци играха децата от училищната група, с ръководител Йоана Герлимова, а изненадата беше петокласникът Георги Русинов, който засвири на гайда, подарък за гостите на празника.

„От името на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров искам да ви поздравя за прекрасния празник и поредицата инициативи, с които отбелязвате 70-годишнината на училището си. Пожелавам на ръководството и учителите, винаги с тези хъс и всеотдайност да прославят българското образование и да се грижат за децата на Стара Загора. На вас, скъпи ученици, пожелавам да пазите училището си и неговата история винаги в сърцето си. На добър час!“. С тези думи зам.-кметът Надежда Чакърова поздрави учениците, учителите и гостите на празника.

„С огромно вълнение откриваме днешната фотоизложба. 70 години са един човешки живот, но за едно училище са по-скоро миг. Благодарна съм, че ги има тези прекрасни млади хора, прославящи Пето основно училище “Митьо Станев„. Каня ви да се насладите на изложбата, представяща само последните 10 години от историята ни, тъй като за целите 70 бе невъзможно“, обяви директорът Димитринка Йовчева.

IMG 7704

IMG 7712

IMG 7809

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24