Финалите на Балканска баскетболна лига са в Стара Загора

Финалите на Балканска баскетболна лига са в Стара Загора

Финалните мачове от Балканската лига по баскетбол за мъже за първи път се организират в Стара Загора. Това съобщи заместник-кметът на общината Красимира Чахова. От 28 до 30 април 2023 г. ще се проведат финалите на лигата, а претендентите са „Берое“ (Стара Загора), „Апоел Беер Шева“ (Израел), „Пея“ (Косово) и „Милениум“ (Черна гора). Преди мачовете се проведе среща с медиите с присъствието на спортния директор на лигата Шай Щрикс и представители на четирите тима, борещи се за купата.

„Приветствам с добре дошли нашите гости. Изключително развълнувани сме за днешното начало на мачовете. Благодаря на Шай Щрикс, че избра именно нашия, надявам се да гледаме едни интересни и вълнуващи срещи и разбира се – да напълним залата с публика. Пожелавам успех на всички отбори“, приветства ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

„Първо искам да благодаря на Община Стара Загора, без която нямаше да сме тук. Вече ви наричаме наши приятели. Благодаря и на председателя на Управителния съвет на Баскетболен клуб „Берое“ Васил Кифев, личи си любовта и всеотдайността му към баскетбола. Ние сме много горди, че осъществяваме финалите именно тук. Никой в България не вярваше, че ще вземем това решение. За първи път от 15 години имаме и 4 отбора от 4 различни държави, борещи се на финал“, каза директорът на лигата Шай Щрикс.

Треньорите и капитаните на всеки отбор изказаха своите очаквания и вълнения за предстоящите срещи. Мачовете ще се играят в зала „Стара Загора“. Полуфиналите започват днес – от 16:30 часа на терена излизат „Апоел Беер Шева“ срещу КК „Милениум“. От 19:15 часа е мачът между отборите на „Берое“ и КБ „Пея“. Финалистите ще се срещнат от 17:00 часа в неделя, а шампионът ще стане ясен след мач с начален час 19:30 часа.

Финалите на Балканска баскетболна лига са в Стара Загора

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема