Учителите ветерани получиха поздрав от кмета на Стара Загора Живко Тодоров

В Деня на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий учителите ветерани получиха приветствие от кмета на Стара Загора Живко Тодоров и се насладиха на музикален поздрав от талантливите деца от Вокална студия „Траяна глас“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие. „Скъпи учители, вие имате не професия, а мисия, която променя светове.

Всеки от нас пази в сърцето си образа на поне един учител, подал му ръка. От името на кмета Живко Тодоров ви благодаря за всеотдайността! Пожелавам ви да сте здрави! Вие сте учители за цял живот и съм убедена, че сте оставили толкова много и трайни следи в развитието на децата, че това е най-ценната награда и истинското богатство“ – обърна се към присъстващите ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова.

Водещ на събитието, провело се в залата на Художествената галерия под липите, беше Светла Тодорова, директор на Драматичен театър „Гео Милев“.

Членовете на Клуба на учителите ветерани благодариха за отдадената почит и споделиха, че традиционно ще се включат в отбелязването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Тази година се навършват и 165 години от първото тържествено честване на празника в Стара Загора.

nadezhda chakarova 1

11 may

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема