Присъдиха индивидуална награда „Стара Загора“ посмъртно на журналиста Христо Христов

Церемонията по връчване на наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“ на отличените деца, младежи, личности и колективи, традиционно присъждани в навечерието на 24 май се състоя на 22 май, на Античната улица в Регионалния исторически музей в Стара Загора. В категорията „Култура и изкуство“ бяха връчени три индивидуални приза, като единият беше присъден посмъртно на журналиста Христо Христов.

Hristo Hristov

Престижното отличие получи съпругата на нашия колега Йорданка Малешкова от заместник-кмета по култура, туризъм и младежки дейности Милена Желева.

„Аз приемам наградата, защото Христо отсъства, но само физически. Той е сред нас, защото обича Стара Загора и се гордееше с историята, културата и духовния живот в града, които са широко отразени в неговите журналистически материали. Регионалният исторически музей, Художествената галерия, Операта и Драматичният театър са любимите места на Христо. Сигурна съм, че неговият дух е тук, защото не би пропуснал за нищо на света да отрази толкова прекрасно събитие. Ще кажа в сегашно време, че е много щастлив да получи наградата „Стара Загора“, която се връчва за първи път на журналист, и я приема като изключително висока оценка за журналистическия му труд и страстта ми професията, която продължи до последния му дъх, но и като голямата роля на професията в обществения живот“ – обърна се Йорданка Малешкова към многобройните присъстващи на церемонията.

Тя изрази надежда, че наградата ще бъде вдъхновение за неговите колеги и мотивация да изпълняват функциите си отговорно, обективно и с висок професионализъм в интерес на обществото.

Г-жа Малешкова благодари на всички колеги на Христо Христов за номинацията за наградата „Стара Загора“, защото са дали най-високата оценка за неговия труд.

Подробности за всички номинации и присъдени награди очаквайте на 23 май.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg