С дарение от ГЕРБ - Стара Загора довършват църквата в село Могила

Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ - Стара Загора направиха дарение в размер на 10 000 лева, за да бъде довършена църквата „Св. Георги“ в село Могила. Това е продължение на политиката на управляващата партия да осигурява средства от субсидията си за възстановяване и изграждане на нови църковни храмове.

През миналата година старозагорската структура на ГЕРБ дари 103 000 лева за новопостроения храм „Св. Игнатий Старозагорски” и манастира „Свети Атанасий” край село Златна ливада.

"Имам честа да връча от името на моите колеги дарението, с което ще помогнем за довършването на храма. Така село Могила за първи път в своята история ще има своя църква, в която хората да общуват с Бога" - каза кандидатът за общински съветник от ГЕРБ в Стара Загора Пламен Русев.

Идеята за създаването на църква в село Могила е от години, но по нея започва да работи активно през 2003 г. тогавашният кмет Минчо Василев, който е кандидат за кмет на селото, издигнат от ГЕРБ на предстоящите местни избори.

"Първо трябваше да се осигури земя. Община Стара Загора предостави безвъзмездно 2,5 дка. Започна събирането на необходимите документи, събирането на пари, за да се стигне до този момент" - сподели Минчо Василев, като изрази благодарности не само към дарителите, но и към отец Петър за големия му принос към изграждането на църквата.

Пламен Русев връчи дарението на Минчо Василев, който го предаде на председателя на църковното настоятелство отец Петър.

На връчването на дарението присъстваха още кандидатите за общински съветници на ГЕРБ в Стара Загора Милена Желева, Николай Диков, Кремена Мандаджиева и Динко Михайлов.

Пламен Русев и Милена Желева

С дарение от ГЕРБ довършват църквата в село Могила

Отец Петър и Минчо Василев

Политическа партия ГЕРБ е под № 10 в бюлетината за местните избори на 25 октимври 2015 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg