Екопразник и среща с врабчета в Зоопарка на Стара Загора

По повод Световния ден на околната среда – 5 юни, Зоопаркът в Стара Загора, Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Драматичен театър „Гео Милев“ подготвят интересна програма за събота – 3 юни. Забавленията за любознателните деца започват в 11.00 часа на поляната до административната сграда в зооградината. Интересни факти за животните и природата ще приканят малчуганите да бъдат отговорни към природата, а тематични игри ще донесат символични награди.

По време на събитието в Зоопарка, екипът на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора ще отличи победителите в своята Kahoot! еко надпревара, която е по повод Европейския ден на мрежата от защитени зони „Натура 2000“.

Екипът на Драматичен театър „Гео Милев“ ще бъде специален гост на празника ще бъдат актьорите от спектакъла „Ние, врабчетата“.

В края на природолюбивия празник ще бъдат поставени къщички за птици в зооградината, намираща се в сърцето на един от най-красивите паркове у нас – „Митрополит Методий Кусев“.

plakat 3 uni 2023

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg