Фестивалът „На зелено” в Стара Загора продължава

Много изненади обещава и третият ден на първия по рода си в Стара Загора фестивал „На зелено“, който е празник на младежкия дух и културното разнообразие. Стотици старозагорци и гости на града се насладиха в петъчната вечер на подготвената програма. На специално изградена сцена, изпълнителите от Required, Djankobrat, Аудиосфера и Кота 0 зарадваха публиката.

Съботният фестивален ден също е наситен с богата програма, която включва серия от събития, подготвени от организаторите. Сред гостите му бяха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров заедно със заместника си Надежда Чакърова и общински съветници.

От 10:00 часа на „Тайната поляна“ в парк „Бедечка“ стартираха работилници на открито за „Зелено наследство“, за декориране на бутикови бисквитки с айсинг, за плетене на дантела, за енергийни общности с „Грийнпийс“ и др. Паралелно с това започна и едно от най-интересните събития за деца и младежи в първия еко фестивал в Стара Загора. То е интерактивно и с любопитното заглавие: „Бедечко: лов на съкровище“. Събитието е отворено за всички желаещи и в утрешния неделен фестивален ден. Със свои изпълнения във фестивала се включва и певческа група „Зорница“. 

В 9:00 часа в неделя от кръглото езеро близо до езеро „Загорка“ тръгва и 5-километров крос SiteGround 5 км бягане. То също включва и възможност за кратко детско бягане и сладки изненади за малчуганите, както и възможности за по-дълги маршрути и дори велопоход към местността Трите могили.

Актуална информация, както и интерактива карта на събитието - https://www.facebook.com/events/539424491629286

fest

www.infoz.bg  www.infoz.bg