Безплатен градски тур „Невидимата Августа Траяна“

Тази събота – 22 юли, от 9:30 часа е началото на безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици". Темата ще бъде „Невидимата Августа Траяна“. Началната спирка е Регионален исторически музей. По време на обиколката ще бъдат посетени паметниците, маркиращи античната Августа Траяна.

tur sz

Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология" в музея. Тя ще поведе участниците в тура към южната порта на античния град, за да видят гробищната църква и галерията. В рамките на час и половина любителите на историята и културното наследство ще се пренесат в периода на Античността и ще научат вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур, трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на сайта www.visitstarazagora.bg.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с подкрепата на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур получават талон за отстъпка в Selva coffee house & dinner, Select garden Stara Zagora, Ресторант „Щастливеца“ и „Джордани клуб“ – Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg