▶️ Бившето летище до Стара Загора става индустриална зона

Интересът към Стара Загора е значителен, защото е обезпечена в инфраструктурно отношение и все повече млади хора се връщат в града. В следващите години регионът ще бъде даде много възможностите на компаниите и приоритет на изпълнителната и местните власти е да привличаме нови инвеститори, които да разкриват работни места.

industrialni zoni stara zagora

Това заяви пред журналисти министърът на икономиката  и индустрията Богдан Богданов, който участва в откриването на завода за чести за автомобили на нидерландската компания „Недшрьоф България“ ЕООД в Стара Загора.

Той добави, че приоритет на министерството е изграждане на нова индустриална зона на територията на бившето летище до Стара Загора, чийто терен в момента е към Държавната консолидационна компания.

„Национална компания „Индустриални зони“ ще е операторът, а структурата ще развием съвместно с Общината. Разработва се проект, който ще бъде готов до края на годината. След това ще се пристъпи към процедури по отчуждаване, ако има нужда, и по изграждане на необходимата инфраструктура“ – уточни Богдан Богданов.

Кметът Живко Тодоров благодари на министъра на икономиката за подкрепата, която Министерството на икономиката оказва на Стара Загора за създаване на условия за развитие на икономиката.

„Имаме нужда от инвестиции и индустриални зони с добра инфраструктура, които да дават възможности за откриването на нови работни места“ - заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Министърът на икономиката и индустрията добави, че е бил на посещение в Стара Загора с ключови инвеститори с големи производства, с които се водят преговори.

X3 06460 

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема