Кметът на Стара Загора поздрави шампионския баскетболен отбор на „Берое“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди с плакети шампионките на България по баскетбол за момичета до 14 години от клуб „Берое“. Финалната среща се проведе в зала „Стара Загора“ в началото на юли. Домакините надиграха „Рилски спортист“ и уверено вдигнаха трофея. Преди по-малко от месец, отборът триумфира и с Купата на Българската баскетболна федерация.

„Бях в залата и наблюдавах този мач. Спечелихте с много хъс, добра подготовка и отбор на високо ниво. Поздравления за вас и треньорите ви! Бъдете здрави и постигайте много нови успехи!“ – каза на златния тим кметът Живко Тодоров.

Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова също поздрави децата, като обърна специално внимание и на треньорския състав – Албена Хубенова и помощника ѝ Владимир Георгиев. Тя благодари и на ръководството на клуба в лицето на Валентин Тотев. „Щастливи сме, че вървите по един успешен и утъпкан баскетболен път. Имайте добрия пример и отбелязвайте още повече успехи!“ – пожела зам.-кметът.

„Тази година нямаме нито една загуба, това е повече от чудесно. С изключение на финала, всички победи са ни били и със значителни разлики. Момичетата са изпълнени с желание да се раздават и да печелят мачовете. Имат добри условия за тренировки и подкрепа, както и много талант. Няма труд, който не е възнаграден“ – сподели с присъстващите на срещата треньорът Албена Хубенова и допълни с усмивка, че второто място вече не е опция за момичетата на „Берое“ до 14 години.

Кметът Живко Тодоров благодари и на Таня Гатева, която беше треньор няколко изключителни успешни години на женския баскетболен отбор на „Берое“, като ѝ пожела бъдещи постижения. „Винаги ще сте добре дошла, защото допринесохте за спортните успехи на Стара Загора“ – обърна се кметът към Гатева, която наскоро обяви, че се оттегля от треньорското място. 

basket beroe

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема