Започва изграждане на кръгово кръстовище на разклона за кв. „Зора“

На 28 юли, в 10:00 часа, до входа на кв. „Зора“ на бул. „Никола Петков“ в Стара Загора ще започнат дейностите за изграждане на временно кръгово кръстовище. Шосето е изключително натоварено и обезопасяването му се очаква от обществеността повече от десет години. Въпросът беше обсъден между кмета Живко Тодоров и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Ивайло Стайков, който посети Стара Загора в края на юни.

Той направи визитата си след тежката катастрофа в рисковия участък, при която загина моторист.

Зам.-министър Стайков обясни, че е извършено отчуждение на необходимите имоти за изграждане на новите ленти, като промяната е отразена и в кадастралната карта. Предстои до края на лятото да се обяви обществена поръчка за актуализиране на съществуващите проекти, както и допроектиране, съгласно съвременните изисквания.

Община Стара Загора и Агенция „Пътна инфраструктура“ работят съвместно за решаване на проблема с обезопасяването на кръстовището за кв. „Зора“ на главен път II-66 Стара Загора - Нова Загора.

Паралелно с това ще започне работата по изпълнение на проект за ново кръгово кръстовище. Той ще бъде дарен от Индустриална зона „Загоре“ на община Стара Загора и Агенция „Пътна инфраструктура“. Те ще подпишат споразумение, с което ще се регламентират необходимите действия за съвместно изпълнение. „Очакванията са строителството да започне през пролетта на следващата годината“, посочи зам.-министър Стайков.

stara zagora kragovo

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24