Избори за кмет и общински съветници в Стара Загора - местни избори 2015

Резултати от изборите в Стара Загора - не е ясно кога

208 са секционните избирателни комисии в община Стара Загора, в които ще се гласува на 25 октомври 2015 г. Сред тях са допълнително разкритите в: УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания, Следствения арест и Затвора.

Има и една подвижна секция за хора с увреждания. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Стара Загора Теодора Крумова.

В град Стара Загора се гласува с бюлетина за кмет на общината, за общински съветници и при желание на избирателя - с бюлетина за националния референдум, която се поставя в плик. Най-дълга е бюлетината за общински съветници. 30 партии и коалиции и един независим кандидат са отбелязани в нея. Общият брой на кандидатите за общински съветници в община Стара Загора е 570.

В 37-те села на община Стара Загора се провеждат и избори за кмет на населеното място, бюлетините там са с една повече, отколкото в града. Общият брой на кандидатите за кметове на села е 117.

Хартията, върху която са отпечатани бюлетините, е твърда и избирателят трябва добре да я сгъне след като е гласувал, за да не се разкрие тайната на вота му.

Валидните знаци за гласуване са X и V, нанесени с химикал със синьо мастило.

Обичайно първите официални резултати от местните избори, базирани на частично преброяване на гласовете (при междинни резултати от около 30% от обработени секционни протоколи), стават известни около полунощ в неделя. Преброяването продължава до сутринта в деня след изборите. Вероятно и тази година около 6 часа в понеделник ще има официални данни, като се очаква до този час да са обработени около 95% от изборните протоколи в община Стара Загора. Председателят на Общинската избирателна комисия в Стара Загора Теодора Крумова обаче не е ангажира с прогноза за часа, в който ще се появят първите резултати, а също и за края на процеса по преброяването.

Броят на избирателите по общини:

Община Стара Загора – 144 838
Община Гълъбово – 11 087
Община Гурково – 4229
Община Раднево – 16 967
Община Чирпан – 18 550
Община Николаево – 3694
Община Павел баня – 11 702
Община Опан – 1944
Община Казанлък – 66 410
Община Мъглиж – 9481
Община Братя Даскалови – 5733
Броят на секциите в старозагорска област е 485.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg