Ива Радева, областен управител на Стара Загора: Ще съдействам за реализиране на всички полезни проекти за региона

Ива Радева, областен управител на Стара Загора: Ще съдействам за реализиране на всички полезни проекти за региона

Новият областен управител на Стара Загора Ива Радева встъпи в длъжност. Предшественикът ѝ Иван Чолаков ѝ връчи печата на Областна администрация. На церемонията присъстваха досегашният заместник областен Стоян Стоянов и новият заместник областен Теодора Нончева. Иван Чолаков пожела много успехи на новото ръководство и благодари на целия екип на Областна администрация за високия професионализъм.

„Срещнах голяма подкрепа от съмишленици и това още повече ме мотивира. Със сигурност има много проблеми за решаване, но Старозагорска област има голям потенциал. Основен акцент е енергетиката и актуалната тема е изготвянето на Териториалният план за справедлив преход. Министерството на енергетиката полага сериозни усилия в тази посока. За мен всички сфери са приоритет и ще съдействам за развитието на региона и за реализирането на полезни проекти“ – каза Ива Радева.

Ива Радева е родена на 19 май 1975 г. Завършила е Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“. Завършила е магистратура по „Икономика на търговията“ в Икономическия университет – Варна. Омъжена, с едно дете на 11 години. Тя идва от частния сектор, е заемала ръководни позиции в банковия и застрахователния сектор. 

Нейният заместник Теодора Нончева е преподавател по „Програмиране и информационни технологии“ в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“. Родена е на 29 януари 1991 г. в Стара Загора. Завършила е бизнес информатика с английски в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Омъжена е, има едно дете на 9 години.Теодора Нончева получи наградата „Млад учител“ за 2021 г., която се присъжда за високи постижения в областта на науката и образованието в Община Стара Загора.

Тя заяви пред журналисти, че е отворена за нови идеи и предложения и ще работи за растежа на област Стара Загора.

Очаква се заповед на премиера за втори заместник областен управител.

teodora noncheva

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg