Уикенд с безплатни градски турове в Стара Загора

На 12 август 2023 г., от 9:30 часа, старозагорци и гости на града ще могат да се насладят на безплатен градски тур „Невидимата Августа Траяна“ от поредицата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. По време на обиколката ще бъдат посетени паметниците, маркиращи античния град. Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология“ на Регионален исторически музей – Стара Загора.

Началната спирка е Регионален исторически музей.

avgusta

На 13 август, от 10:00 часа, ще се проведе безплатен градски тур на тема „Старите сгради разказват…“. Участниците в тура ще имат възможността да се запознаят с историята на няколко от емблематичните сгради на града, както и да се докоснат до всекидневието на хората живели през 20-те и 30-те години на миналия век.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора се осъществява с помощта на Регионален исторически музей – Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“- Стара Загора.

Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информационен център (бул. Руски № 27) , на тел. 042/ 62 70 98 или във формите:

„Невидимата Августа Траяна“ - https://forms.gle/mo4XLPKzRZUQ8D3x8

„Старите сгради разказват…“ - https://forms.gle/xbmwKJ6N4EW2fGVr6

www.infoz.bg  www.infoz.bg