Стара Загора отбеляза 138 години от Съединението на България

По повод 6 септември – Ден на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада организираха общоградски ритуал за преклонение пред делото и подвига на участниците в Съединението с полагане на венци и цветя пред паметника „Защитниците на Стара Загора“ в парк „Пети октомври“. Водещ на събитието беше актьорът Ивелин Керанов.

X3 06704

В отбелязването на паметната дата се включиха заместник-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, Милена Желева и Красимира Чахова, председателят на Общински съвет Мария Динева, общински съветници, областният управител на Стара Загора Ива Радева и заместник областните управители Теодора Нончева и Методи Марков.

Венци и цветя в знак на признателност поднесоха Община Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада, Общински съвет Стара Загора, Областна администрация Стара Загора, Тракийски университет Стара Загора, представители на местната и държавната власт, политически партии и неправителствени организации, признателни граждани.

В знак на съпричастност към хората, засегнати от бедствената ситуация в община Царево, празничният концерт по повод Деня на Съединението, който бе предвиден да започне от 11:00 часа на площада пред Общината, беше отменен.

X3 06716 

X3 06732

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми: