Живко Тодоров 4-ти кметски мандат в Стара Загора

▶️ Живко Тодоров се кандидатира за 4-ти кметски мандат в Стара Загора

Живко Тодоров влиза в изборите за кмет на община Стара Загора като кандидат за четвърти пореден кметски мандат. Предстоящите местни избори ще се проведат на 29 октомври 2023 г. Зад кандидатурата на Живко Тодоров като кмет през следващите 4 години застава инициативна група от общественици. Днес беше съобщено, че ГЕРБ издига кандидатурата на Живко Тодоров за следващия кметски мандат в Стара Загора.

Ролята на инициативната група от граждани на Стара Загора в процеса за това Живко Тодоров да влезе в кметската надпревара за Стара Загора беше обяснена на пресконференция днес от представители на групата: Вени Петрова, специалист по бизнес комуникации и управител на рекламна агенция „Алфамаркет“, доц. д-р Емил Славов, заместник-ректор на Тракийския университет и Антон Тонев, настоящ президент на Ротари клуб „Стара Загора – Берое“ и управител на „Томед“ ООД, фирма за медицинска техника. Те са повлияли на Живко Тодоров да промени първоначалната си нагласа от началото на тази година за неучастие в местните избори.

Инициативната група се е създала през пролетта на 2023 г. и обединява около 50 души с активна позиция. Обединени са от разбирането, че интересите на общността и на града изискват процесите и проектите, по които се работи през последните години да продължат. „Считаме, че човекът, който най-добре може да се справи с тази работа е действащият в момента кмет Живко Тодоров – каза Вени Петрова. – Когато се формира тази наша инициатива той беше казал, че няма да се кандидатира за четвърти мандат. Тръгнахме от това негово “не„. В неформална среща му споделихме нашата идеята и желание. Продължихме да работим. Споделихме идеята с други приятели и хора от града, които имат мнение за обществения живот, имат идеи, направили са нещо и знаят как да работят в интерес на останалите хора. Стартирахме подписка, която за няколко дни стигна до 50 души. Тя включва имената на уважавани старозагорци. Продължихме да търсим начин да убедим Живко Тодоров, че той трябва да продължи този свой път…“ – разказа Вени Петрова.

Според нея Живко Тодоров е станал кмет твърде млад. Но е израснал много през последните 12 години. Оценката на групата хората, сред които няма членове на политическа партия ГЕРБ е, че Живко Тодоров във всичките години на кметуване е минал стотици пъти през трудни моменти, получавал е подкрепа, но и често е бил остро критикуван. През този период той съумя да запази спокойствие и помъдря, той е консенсусен и вече с достатъчно опит. Така инициаторите на групата от общественици мотивираха защо виждат Живко Тодоров като кмет визионер и искат той да продължи усилията си на същата позиция.

След обща среща на кмета с хората от инициативната група, на която Живко Тодоров е получил подписката, работата продължава в няколко тематични панела. В дискусиите са правят конкретни предложения за развитието на Стара Загора в следващите години. Те са обобщени в презентация и текстов материал, които също са предадени на Живко Тодоров, с цел да станат част от неговата следваща управленска програма.

Няма противоречие между дейността на инициативната група и процеса по номиниране и издигане на кандидатурите за кметове на общини от страна на ГЕРБ. Обединените зад идеята, че Живко Тодоров трябва да бъде следващият кмет на Стара Загора, хора не са изразители на политически пристрастия, обясниха техните представители Вени Петрова, Антон Тонев и доц. Емил Славов. Те уточниха, че не са съгласували действията си с ГЕРБ, защото идеята им няма политически характер и не се преследват партийни цели.

На пресконференцията днес бяха споменати и други имена на хора, включили се в подписката. Сред тях са: Велизар Димитров, управител на еDinamix, известната лекоатлетка от близкото минало Емилия Драгиева, ръководителят на балета на Старозагорската опера Силвия Томова, Диана Димова, арх. Иван Иванов, д-р Генка Пейчева, Димитър Никленов, проф. Иван Станков, доц. д-р Алексей Стоев, математикът Любомир Любенов, проф. Цанко Яблански и др.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема