Старозагорските училища посрещат на 15 септември 1414 първокласници

Най-много първокласници в Стара Загора тази година ще посрещне VI ОУ „Св. Никола“. Децата, които за първи път ще прекрачат прага на училището са 132. По 122 първолаци очакват в V ОУ „Митьо Станев“ и IV „Кирил Христов“.  В 22 учебни заведения в града за първи път звънеца ще чуят 1414 старозагорчета на 15 септември. В Центъра за специална образователна подкрепа първокласниците са трима.

board

В селата Загоре, Хрищени, Братя Кунчеви, Калояновец, Преславен, Хан Аспарухово и Дълбоки също се подготвят за най-малките си ученици.

Тържествата по повод новата учебна 2023/2024 г. ще изпълнят петъчния ден с много емоция, музика, песни, рецитали и детски усмивки. Вратите си за любознателните деца и техните близки първи ще отворят ОУ „Кирил Христов“ и ТГ „Княз Симеон Търновски“ в 8:30 часа. Празничната програма в по-голямата част от старозагорските училища ще започне между 9:00 и 11:00 часа. Броят на учениците в община Стара Загора и тази година се очаква да надхвърли 17 хиляди, без подготвителните групи.

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и тази година ще спази своята традиция – всички ученици и учащи младежи ще пътуват безплатно в обществения транспорт в рамките на града на 15 септември.

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема