BILLA изгражда до Стара Загора първата си енергоефективна логистична база в България

Със символична първа копка започва изграждането на модерна логистична база на BILLA България в село Загоре, община Стара Загора. В официалната церемония участваха временно изпълняващият длъжността кмет на Стара Загора Радостин Танев, изпълнителният директор на BILLA България Вигинтас Шапокас, главният оперативен директор Валтер Волф и др.

Компанията ще инвестира близо 50 млн. лева и ще разкрие над 200 нови работни места, като ще води социално отговорна политика спрямо своите служители, съобщиха от ръководството. Те ще получават безплатна храна, приготвена на място, ваучери за пазаруване, допълнителна здравна осигуровка и др.

Бъдещият обект, който ще бъде завършен в средата на 2025 г. обхваща територия от 55 дка, а разгънатата площ на логистичната база ще бъде 16,5 дка. Водите от хладилните инсталации ще се използват за отопление през зимния сезон. Логистичният център ще бъде сертифициран по международния BREEDM стандарт за зелено строителство, което е гаранция, че базата ще бъде проектирана и ще се управлява с минимален отпечатък върху околната среда. Това ще бъде първият по рода си логистичен обект на BILLA в България.

Складът ще разполага с фотоволтаична система, която ще произвежда 90% от консумираната енергия.

„Изграждането на нашита втора складова база е естествено продължение на дългогодишните ни усилия за развитие на компанията и стремежа ни да прилагаме иновации в ритейл сектора. С оглед на активната ни експанзия в регионите на Централна и Южна България, дойде и необходимостта от изграждането на още едно депо, което да улесни логистичните процеси. Нашата основна цел е да постигнем по-голяма гъвкавост и ефективност, като съкратим времето за реакция и пътя на доставки до нашите над 150 магазина в страната“, сподели Валтер Волф, оперативен директор на BILLA България.

Радостин Танев изрази благодарност от името на кмета Живко Тодоров и екипа на Общината, че компанията е предпочела да инвестира в Стара Загора, което е доказателство, че градът се развива и е привлекателен за бизнеса.

billa 1

billa 2

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24