Живко Тодоров: Ще бъда безкомпромисен с работата на общинската администрация и качеството на ремонтите

Живко Тодоров даде първата си пресконференция след местните избори. Той спечели четвърти мандат като кмет на община Стара Загора на първи тур с 55,64%. В нея участваха водачът на листата и общински ръководител на ГЕРБ Емил Христов, председателят на Общинския предизборен щаб Мартин Мартинов, досегашните общинските съветници арх. Мартин Паскалев и Бояна Танева Манова, които ще бъдат и в новия местен парламент.

Кметът благодари пред журналистите на всички, които са го подкрепили и са припознали неговите идеи за развитието на града и малките населени места. Той сподели, че по време на предизборната кампания срещу него е имало много негативизъм и откровени лъжи, но също така и разумни критики, в които ще се вслуша. За да разсее спекулации за купен вот, от който категорично се разграничава, Живко Тодоров подчерта, че единственото място, на което губи изборите, е в кв. „Лозенец“. Данните от протоколите сочат, че там най-много гласове има за Земеделски народен съюз и ДПС, като симпатизантите на Движението за права и свободи са гласували за общински съветници, но не и за кмет.

„Срещнах се с много хора и получих доста оплаквания относно работата на общинската администрация. Промени ще има, защото хората в нея трябва да бъдат бързи и отзивчиви. Ключов през този мандат за мен ще е контролът. Ще бъда безкомпромисен с качеството, с което се изпълняват всички обекти, както и със спазването на сроковете. Фирмите, които не си вършат качествено ангажиментите, ще бъдат санкционирани, ако е трябва – ще се прекратяват и договори. Хората искат мерки и решения и аз ще им ги дам. Промени ще има и в екипа ми“ – категоричен е Живко Тодоров.

В Общинския съвет на Стара Загора влизат 11 партии. ГЕРБ получава 14 от общо 51 мандата в него. Кметът определи това като воля на хората да има върху него по-голям контрол.

„Ще се срещна с всички политически формации, които влизат в Общинския съвет, за да обсъдя с тях основните приоритети за развитието на общината. Темата комплекс „Марица изток“ е особено важна и трябва разумно да използваме периода до трансформацията. Ще работим така, че да привлечем нови инвеститори и производства. За тази цел ще развиваме индустриални зони на терена на бившето летище, край село Еленино, както и в бившия Азотноторов завод, където площите са частни, но Общината трябва да изгради необходимата инфраструктура“ – подчерта Живко Тодоров.

Той посочи още, че по-ниската подкрепа, която получиха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ спрямо неговата, се дължи на няколко фактора. „Хората, особено по-младите, искаха да гласуват с машини, както и аз самият. Броят на недействителните бюлетини е над 10%, като голяма част са за нас, но хората са отбелязвали само преференции. В резултат на това губим доста гласове и нека да тежи на съвестта на хората, които направиха така, че да се гласува само с хартиени бюлетини“ – коментира кметът. Той се спря и на ниската избирателна активност, която е следствие до известна степен на многобройните избори през последните три години и разочарованието на хората от политиците. „Трябва да работим така, че да върнем доверието на хората“ – каза Живко Тодоров. В заключение той поздрави всички кандидати на изборите в община Стара Загора за постигнатите резултати.

Емил Христов определи новоизбраните общински съветници от ГЕРБ като много стойностни хора и професионалисти. „Групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще зададе темпо на работа, което да удовлетвори хората и техните очаквания“ – заяви той.

Paskalev Hristov Todorov Manova Martinov

новини Стара Загора  www.infoz.bg