Коледно сияние

Коледно сияние и празнично настроение в Стара Загора

С приказен танцово-театрален спектакъл „Коледно сияние“, стотици детски усмивки грейнаха предпразнично на площада пред сградата на Община Стара Загора в очакване на белобрадия и любим Дядо Коледа. Вълшебното тържество за малки и големи беше изпълнено с много песни, танци, весели джуджета и елфи, ангели и феи, както и с вълнуващото представление на „Lord of Dreams – Снежната кралица“ – огнено шоу и кокили.

Към развълнуваните малки старозагорчета се обърна кметът Живко Тодоров. „Пожелавам ви прекрасни празници! Бъдете здрави, разбира се – и много, много послушни. Носете радост и гордост на вашите родители. Сбъдвайте мечтите си и не спирайте да правите планове за бъдещето, защото заслужавате най-доброто! Вярвам, че Стара Загора ще ви го даде!“, каза кметът и даде начало на отброяването до светването на хилядите пъстри светлини, които традиционно красят хилядолетния град през декември. В присъствието на Дядо Коледа – грейна12-метровото живо дърво, накипрено в празнични одежди в центъра на града.

Поздрав от сцената отправиха и талантите от Вокална студия „Усмивки“, Театрална студия „Фантазио“, Младежка театрална студия „Сцена 99“, Детско-юношески народен хор „Жарава“ и балетната школа при Народно читалище „Родина - 1860“. Водещ на тържеството беше Елена Азалова. Гости бяха зам.-кметовете на общината Радостин Танев, арх. Мартин Паскалев, Надежда Чакърова и Милена Желева.

Програмата в петъчната вечер продължи с представлението „Коледни желания“ на Балетна школа „Па Де Кре“ в Културен център „Стара Загора“.

От 1 декември 2023 г. е отворен коледният базар, разположен в парк „Пети октомври“ и до Универсалния магазин.

Месец декември е наситен със събития, посветени на коледно-новогодишните празници. В неделя – Стара Загора ще посрещне и 19-метровия камион на Coca Cola, който пристига в града с пъстра двудневна програма, за да внесе настроение сред малки и големи.

DJI 0697

IMG 7547

IMG 7385

IMG 7529

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg