Кандидати за общински съветници обжалват изборите заради неотчетени преференции

Кандидати за общински съветници от различни политически сили обжалват определянето на състава на Общинския съвет в Стара Загора, заради неотчетени преференции, съобщиха от пресцентъра на Административния съд.

Жалбите са от: Силвия Велева от листата на Народен съюз; от Христо Недялков - кандидат за общински съветник от партия ГЕРБ; адв. Ивелина Илиева, в качеството ѝ на пълномощник и участник в изборите, Димитър Чорбаджиев, Милко Чанков и Петя Арнаудова - всички от Реформаторски блок; Николай Димитров - кандидат за общински съветник от Народен съюз.

Те оспорват избора с мотива, че не са им отчетени правилно преференциите, които са получили, и искат ръчно преброяване на бюлетините.

Живка Жекова - кандидат за кмет на Реформаторския блок в старозагорското село Самуилово обжалва изборите за кмет на кметство чрез адв. Ивелина Илиева.

Николай Будаков - кандидат за общински съветник от Българска социалистическа партия в Братя Даскалови оспорва определянето на състава на Общинския съвет, също заради неотчетени преференции в негова полза.

Кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок Милко Чанков в Стара Загора е подал и персонална жалба против решение на Общинската избирателна комисия за избирането за общински съветник на Румен Ройдeв от същата листа.

Против решението на ОИК - Стара Загора за обявяване на резултатите на общински съветници още: Гочо Карагьозов и Станислав Стоянов от листата на ГЕРБ.

Янко Янков, представляващ местна коалиция "Истината за Стара Загора", обжалва решението на Общинската избирателна комисия в областния град, с което са обявени резултатите от проведените местни изори 2015 г. в Община Стара Загора.

Две жалби срещу състава на Общинския съвет са подадени от Калоян Петров от Реформаторския блок и от Николай Колев от Народен съоз.

Изброените до момента жалби се обработват и ще бъдат разпределени на съдиите в Административен съд за разпореждане по тях.

Жалба заради неотчетени преференции е постъпила и от Никола Будаков - кандидат за общински съветник от листата на АБВ в Чирпан, който оспорва и изборите за кмет на общината.

Местни избори 2015

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема