Кандидати за общински съветници обжалват изборите заради неотчетени преференции (обновена)

Кандидати за общински съветници от различни политически сили обжалват определянето на състава на Общинския съвет в Стара Загора, заради неотчетени преференции, съобщиха от пресцентъра на Административния съд.

Жалбите са от: Силвия Велева от листата на Народен съюз; от Христо Недялков - кандидат за общински съветник от партия ГЕРБ; адв. Ивелина Илиева, в качеството ѝ на пълномощник и участник в изборите, Димитър Чорбаджиев, Милко Чанков и Петя Арнаудова - всички от Реформаторски блок; Николай Димитров - кандидат за общински съветник от Народен съюз.

Те оспорват избора с мотива, че не са им отчетени правилно преференциите, които са получили, и искат ръчно преброяване на бюлетините.

Живка Жекова - кандидат за кмет на Реформаторския блок в старозагорското село Самуилово обжалва изборите за кмет на кметство чрез адв. Ивелина Илиева.

Николай Будаков - кандидат за общински съветник от Българска социалистическа партия в Братя Даскалови оспорва определянето на състава на Общинския съвет, също заради неотчетени преференции в негова полза.

Кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок Милко Чанков в Стара Загора е подал и персонална жалба против решение на Общинската избирателна комисия за избирането за общински съветник на Румен Ройдeв от същата листа.

Против решението на ОИК - Стара Загора за обявяване на резултатите на общински съветници още: Гочо Карагьозов и Станислав Стоянов от листата на ГЕРБ.

Янко Янков, представляващ местна коалиция "Истината за Стара Загора", обжалва решението на Общинската избирателна комисия в областния град, с което са обявени резултатите от проведените местни изори 2015 г. в Община Стара Загора.

Две жалби срещу състава на Общинския съвет са подадени от Калоян Петров от Реформаторския блок и от Николай Колев от Народен съоз.

Изброените до момента жалби се обработват и ще бъдат разпределени на съдиите в Административен съд за разпореждане по тях.

Жалба заради неотчетени преференции е постъпила и от Никола Будаков - кандидат за общински съветник от листата на АБВ в Чирпан, който оспорва и изборите за кмет на общината.

Местни избори 2015

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор