Топ готвачи демонстрират в Стара Загора еволюцията на вкуса

На 3 февруари 2024 г. в Културен център „Стара Загора“ се провежда третото издание на Националния форум „Chef’ Secrets – Еволюция на вкусa“. В залата присъстват стотици представители на туристическия, хотелиерския и ресторантьорския сектор, преподаватели, студенти и ученици в средните и висши учебни заведения в България.

Заместник-кметът по култура и туризъм Милена Желева откри форума. “За пореден път Общината подкрепя кулинарния форум „Еволюция на вкуса“, който се отличава с огромен интерес и утвърдени топ готвачи, които днес ще покажат умения и кулинарни техники. Безспорно най-безценното са младите хора в тази зала. Вие може да получите вдъхновение и да се уверите дали това е правилната посока към вашия път. Пожелавам много успех на днешния форум и се надявам да продължим да се виждаме и през следващите години, все така в пълна зала“ – каза Милена Желева.  

Гости на единствения по рода си у нас Национален кулинарен форум бяха още бившият министър на туризма и настоящ секретар на президента по туризъм, образование и култура Илин Димитров и проф. д-р инж. Ваня Стойкова от Тракийски университет, факултет „Техника и технологии“ – Ямбол.  

През целия ден на сцената се приготвят ястия от шеф-готвачите, а специално участие имат и възпитаници от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора. Презентации и дискусии по концептуални теми и проекти представят различни презентатори. Гостите имат възможност да разгледат във фоайетата щандове на фирмите партньори, както и тематични презентации (workshops) и изложение на фирми и производители.  

Организатори на кулинарното събитие са Шефс клуб, Българска асоциация за кулинарна култура и Община Стара Загора, с подкрепата на десетки партньори и приятели.  

Водещ на събитието е шеф Ради Стамболов.  

shef

shef 1

shef 2

shef 4

shef 3

новини Стара Загора  www.infoz.bg