Емил Христов ще председателства Общинския съвет в Стара Загора втори мандат (видео)

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и кметовете на 37-те села в общината, в които се проведоха избори, положиха клетва на 5 ноември 2015 г. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Михаил. 

Областният управител на Стара Загора Георги Ранов, който откри първото заседание на Общинския съвет. Той пожела на всички новоизбрани здраве, успехи и да се ръководят в работата си от интересите на общината и доброто за хората.

Председателят на Общинския съвет в Стара Загора в предходния мандат Емил Христов ще ръководи и новоизбрания местен парламент. Той беше избран на първото заседание, проведено на 5 ноември 2015 г. Кандидатурата му беше предложена от ръководителя на групата на общинските съветници от ГЕРБ Николай Диков. Второто предложение за председател да бъде гласуван Николай Диков, направи Янко Янков от "Истината за Стара Загора", но Диков си направи самоотвод и с това Емил Христов остана единственото предложгение. Чрез таен вот, преминал при 100% избирателна активност, Емил Христов получи подкрепата на 40 общински съветници, 5-ма са гласували против, а 6 души са пуснали празни пликове.

За заместници на Христов единодушно бяха избрани Пламен Пенчев от "Народен съюз", Даниела Лекина от "БСП лява България - за Стара Загора" и Румен Димитров от "Реформаторския блок".

"Нека нашата различност да бъде основа за вземане на конструктивни решения, а не за разделение. Пожелавам на всички успешен мандат" - заяви Емил Христов.

Клетва на общинските съветници на Стара Загора при започването на мандат 2015 - 2019 на Общинския съвет

Клетва на Живко Тодоров като кмет на Стара Загора и на кметовете на села от общината в залата на Общинския съвет при началото на мандат 2015 - 2019

Кметът Живко Тодоров получава поздравления от областния управител Георги Ранов

Клетва положи новият Общински съвет на Стара Загора

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Най-четеното от последните дни

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор