Унгарски инвеститор ще осигури нови работни места в Стара Загора

Посланикът на Унгария Н. Пр. Миклош Борош и търговският аташе при Посолството на Унгария Нандор Земницки се срещна със заместник-кметовете на община Стара Загора Радостин Танев, Надежда Чакърова и Павлина Делчева, директора на Дирекция „Инвестиции и Европейски програми“ Георги Симеонов и началника на отдел „Инвестиции“ Росица Райкова.

Н. Пр. Миклош Борош идва за първи път на посещение в Стара Загора, което е във връзка с предстояща инвестиция. На срещата присъстваха и изпълнителният директор на фирма „Видеотон България“ инж. Сашо Съйков и председателят на Съвета на директорите Золтан Хорват.

„Щастливи сме да ви посрещнем и да ви покажем красотата и предимствата на Стара Загора. Знайте, че като Община ние ще бъдем насреща за помощ при осъществяването на процесите и административните дейности“, каза в началото на срещата Радостин Танев. Договорени бяха условия за съвместна работа занапред, както и предстоящо посещение на делегация от Унгария, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Миклош Борош обясни, че се очаква инвестиционното намерение да осигури не само голям брой работни места, но и изцяло нова техника, подобряваща процесите в производството.

videoton

Radostin Tanev Delcheva Chakarova Simeonfv

новини Стара Загора  www.infoz.bg