Изложба украси фоайето на Община Стара Загора в бяло и червено

Във фоайето на Общинска администрация официално откриха традиционния конкурс-изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала“, организиран от Центъра за подкрепа на личностното развитие и подкрепен от домакините. Приветствие към организатори и участници отправи началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

„Изключително удоволствие е за нас отново да открием тази пъстра изложба в навечерието на 1 март. Поздравления на организаторите, на учителите и децата, които за поредна година са се постарали с тези красиви творения. Пожелавам ви да бъдете бели и червени, румени и засмени през цялата година“ – каза в приветствието си Станимира Димитрова.

Жури в състав: Юлия Славова – учител по приложно изкуство и Тошо Стефанов – учител по живопис в Центъра, разгледа и оцени над 900 мартенички. В конкурса участие взеха 18 детски градини и 20 училища. Присъдени са колективни и индивидуални грамоти и награди, публикувани на официалния сайт на Центъра – https://cplr-stz.com/images/2024/protokol-baba-marta-2024.pdf.

Талантливите деца от Литературен клуб към Центъра допринесоха за мартенското настроение с изпълнение на стихотворенията „Мартенички бели, бели и червени“ от Виктор Илиев и „Големият мартенски празник“ от Елеонора Паунова. Както подобава, празникът завърши с традиционен танц „Пролетни игри“ от Фолклорен ансамбъл „Траянци“.

Изложбата може да бъде разгледана до 7 март. Отличените участници могат да получат своите грамоти и награди на място в Центъра за подкрепа на личностното развитие в  Стара Загора, ул. „Захарий Княжески“ 71.

martenitsi 1

martenitsi 2

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми: