Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков награди призьорите и участниците в конкурса „Студент на годината“

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков награди призьорите и участниците в конкурса „Студент на годината“. Всички получиха благодарствени грамоти и подаръци. „За мен е чест да има такива студенти като Вас и съм горд с постиженията Ви. Не успях да Ви придружа по време на конкурса, защото сега се връщам от Аризона – от един от най-големите американски университети, с който вече имаме договор.

Вратите за Вас там са вече отворени и може да пътувате по програма „Еразъм“. С нетърпение чаках да Ви видя и да Ви кажа, че трябва да се гордеете, че сте студенти на Тракийския университет, защото той е една уважавана образователна институция, а Вие сте нейни посланици!“ – каза проф. Ярков, съобщиха от пресцентъра на висшето училище в Стара Загора.

16 студенти бяха номинирани в ежегодния конкурс „Студент на годината“, а трима от тях се класираха на призови места: Благовеста Славчева – възпитаник на Ветеринарномедицински факултет бe отличена в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина” и грабна първото място. Четвъртокурсникът от Педагогически факултет – Недко Боянов спечели първото място в категория „Студент доброволец“, а Йованче Алексовски от Медицински факултет зае трето място в категория „Чуждестранен студент в България“.

Участниците получиха и още един подарък от ректора проф. Ярков – екскурзия в сърцето на Родопите.

Yarkov nagradi 1

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема