Радостин Танев: Стара Загора заслужи наградата „Община в България с най-много инвестиции за 2023 г.“

▶️ Радостин Танев: Стара Загора заслужи наградата „Община в България с най-много инвестиции за 2023 г.“

„Община в България с най-много инвестиции за 2023 г.“ – това отличие получи Стара Загора по време на официалната церемония „Инвеститор на годината“ за 2023 г. Направените инвестиции в общината са за над 400 млн. лева. Подписани са договори с инвеститори, които ще разкрият нови около 3000 работни места.

„Това е рекорден брой за последните поне 20 години. За да превърнем Стара Загора във все по-атрактивен град за бизнеса и за работещите, трябва да предлагаме магнити, които да ги привличат“ – заяви за Информационен сайт infoz.bg заместник-кметът по транспорт, екология, инвестиции и зелен преход Радостин Танев.

Той добави, че Стара Загора се оформя като ауто-мото хъб. Вече има пет компании, които произвеждат детайли за световни брандове. „Развиваме Индустриална зона „Еленино“, към която има сериозен интерес. Имаме подписан предварителен договор със стратегически инвеститор. В Индустриална зона „Загоре“ останаха само два малки свободни парцела. Инвеститорите в нея са осем. Част от тях са инвеститор клас А.

Той подчерта, че Общината се възползва от всички програми, за да кандидатства за финансиране на проекти. „Ние сме единствената Община, която е одобрена за помощ от Европейската комисия за разработване на стратегия за развитие на региона, както и по проект за развитие на предприемачеството и преквалификацията на хората“ – съобщи Радостин Танев.

„Превърнахме Стара Загора в център на множество събития с участието на водещи компании. Сред тях е най-големият кариерен форум WorkIn Stara Zagora. Той ще се проведе на 19 и 20 април 2024 г. в Държавна опера – Стара Загора. Събитието дава възможност за среща с над 30 водещи компании в града. Отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора организират интересни лекции и вълнуващи срещи с фирмите изложители“ – каза още Радостин Танев.

 WorkIn Stara Zagora ще протече в две части – лекционна и изложбена. В лекционната част ще присъстват както специалисти от света на бизнеса и смели предприемачи, които ще споделят безценните си познания и професионален опит, така и известни и успели лица, които имат силна връзка със Стара Загора. Изложбената част включва щандове на компании от града, които ще представят своите свободни позиции и стажантски програми пред търсещите своето професионално и кариерно развитие хора.

 

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема