За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата Заедно за една по-чиста Стара Загора

Стара Загора – най-зеленият град в България

За втора поредна година старозагорци се включиха в кампанията на Община Стара Загора, като облагородиха и почистиха пространствата около домовете си. В съботния ден много жители на Стара Загора отделиха време за пролетното почистване, а към тях се присъединиха и хора на неправителствени организации, Младежки общински съвет, младите омбудсмани, учебни, здравни и социални заведения, както и жителите на 20 села.

Звено „Озеленяване“ към Община Стара Загора предостави над 150 широколистни и иглолистни дървета от видовете – бреза, хвойна, кипарис (лейланди), лейландски кипарис (златен) и чинар, явор и аризонски кипарис.

Общинска администрация участва активно в инициативата с дейности на няколко места в града. Служителите от Дирекция „Обществен транспорт, чистота, екология и озеленяване“ облагородяваха района около бъдещата площадка за разделно събиране на отпадъци в кв. Железник, която се намира в непосредствена близост до обръщалото на „Тролейбусни и автобусни превози“.

Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ освежиха парковата мебел в „Станционна градина“, а други хора от администрацията почистваха в парк „Митрополит Методий Кусев“.

Целта на кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“ е почистването в началото на пролетта, но също и чрез залесяването да се направи стъпка към амбициозната задача градът да се превърне в най-зеления в България – град, в който броят на дърветата е най-голям спрямо броя на хората, които живеят в него.

IMG 4345

IMG 4287 

новини Стара Загора  www.infoz.bg