Дако Михайлов

Дако Михайлов - за 10 ноември и демократичните идеи, 26 години по-късно

Екипът на информационния сайт www.infoz.bg разговаря на знаковата дата 10 ноември с адвокат Дако Михайлов - едно от емблематичните лица на СДС в Стара Загора още при създаването на Съюза на демократичните сили. Той е и народен представител в 36-ото и 37-ото Народно събрание (1991 - 1997 г.).

dako mihaylov"Аз съм един от първите седесари, но минаха много години оттогава. Мен ме забравиха, а СДС не го и виждам в Стара Загора. За това говорят и резултатите от редицата проведени избори през последните години. Появиха се много млади хора, но аз не споделям техните разбирания затова, което трябваше да се случи след 10 ноември 1989 г. Надявахме се на нещо съвсем друго" - сподели Дако Михайлов.

Според него преходът на политическата промяна в България продължава и днес и няма да свърши скоро, защото реално става въпрос за безкрайна борба за власт между партиите.

"Моите представи за прехода и за реформите са съвсем други. Цял живот съм адвокат и разделянето на Висшия съдебен съвет на два не означава реформа в съдебната система. Реформа се прави с промяна на законодателството" - коментира Дако Михайлов.

26 години след промените народният представител от СДС в 36-ото и 37-ото Народно събрание сподели пред камерата ни, че изпитва разочарование. "Надявахме се на нещо по-добро, което не се случи" - каза той.

Вижте какво още коментира в интервюто един от ярките представители на СДС в Стара Загора от годините на неговото създаване.

 

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема