Дако Михайлов

Дако Михайлов - за 10 ноември и демократичните идеи, 26 години по-късно

Екипът на информационния сайт www.infoz.bg разговаря на знаковата дата 10 ноември с адвокат Дако Михайлов - едно от емблематичните лица на СДС в Стара Загора още при създаването на Съюза на демократичните сили. Той е и народен представител в 36-ото и 37-ото Народно събрание (1991 - 1997 г.).

dako mihaylov"Аз съм един от първите седесари, но минаха много години оттогава. Мен ме забравиха, а СДС не го и виждам в Стара Загора. За това говорят и резултатите от редицата проведени избори през последните години. Появиха се много млади хора, но аз не споделям техните разбирания затова, което трябваше да се случи след 10 ноември 1989 г. Надявахме се на нещо съвсем друго" - сподели Дако Михайлов.

Според него преходът на политическата промяна в България продължава и днес и няма да свърши скоро, защото реално става въпрос за безкрайна борба за власт между партиите.

"Моите представи за прехода и за реформите са съвсем други. Цял живот съм адвокат и разделянето на Висшия съдебен съвет на два не означава реформа в съдебната система. Реформа се прави с промяна на законодателството" - коментира Дако Михайлов.

26 години след промените народният представител от СДС в 36-ото и 37-ото Народно събрание сподели пред камерата ни, че изпитва разочарование. "Надявахме се на нещо по-добро, което не се случи" - каза той.

Вижте какво още коментира в интервюто един от ярките представители на СДС в Стара Загора от годините на неговото създаване.

 

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Най-четеното от последните дни

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор