Повторно ще бъдат броени гласовете за общински съветници на Реформаторския блок

Административен съд - Стара Загора постанови повторно броене на гласовете в интегрираната бюлетина и преференциите при избора на общински съветници в Стара Загора, но само за Реформаторския блок.

Съдебно-техническа експертиза беше допусната само по жалбите на кандидатите за общински съветници от дясната коалиция Димитър Чорбаджиев, Милко Чанков и адвокат Ивелина Илиева.

Останалите жалби срещу коректното отчитане на преференциите и искове за повторно ръчно преброяване на бюлетините, внесени в съда от кандидати за общински съветници от Народен съюз, ГЕРБ и от "Истината за Стара Загора", не бяха удовлетворени поради липса на доказателства, налагащи назначаване на съдебно-техническа експертиза.

Вещите лица, в присъствието на представители на Реформаторския блок, ще извършат ръчно преброяване на гласовете за общински съветници, дадени за посочената от съда коалиция от партии. Ще преброят получените за всеки от листата преференции и ще сравнят дали резултатите съответстват на тези от протоколите на оспорваните 189 секционни комисии в община Стара Загора.

Следващото заседание на Административен съд - Стара Загора по делото е насрочено за 18 ноември 2015 г. от 10:30 часа. На него трябва да бъде представено заключението от повторното преброяване от страна на вещите лица.

Административен съд

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg