Търговска верига дари мед на домове за възрастни хора

Хората, живеещи в домове за възрастни в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Стара Загора, получиха мед от управителите на веригата за домашно обзавеждане HomeMax.

Полезният хранителен продукт и добит от кошерите, разположени върху покривите на търговските обекти.

За пчелните семейства се грижат опитни пчелари, които са избрани с конкурс. Помагат им много служители, които също имат опит и собствени пчелини.

„В HomeMax шеговито наричат пчелите „нашите 2 милиона домашни любимци“, защото всеки от кошерите им се обитава от пчелно семейство с по около 50 000 пчели” - разказват дарителите.

С вкусния подарък управителят на магазина в Стара Загора Николай Колев е зарадвал живеещите в Дома за възрастни хора в Старозагорските бани.

Веригата HomeMax започна да отглежда пчели на покривите на магазините си в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен през март 2015 г. Тя е свързана със земеделските производители, защото продава градинска техника, семена, торове и материали за домашната градина и полага усилия да изгради чрез личното отношение към фермата, биосъобразно отношение към природата.

Николай Колев дарява мед в дом за възрастни хора

infoz autor www.infoz.bg (по информация на HomeMax)

Теми: