Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия с представителство в Стара Загора

Стара Загора е сред шестте новообособени центрове в България, в който се открива представителство на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Останалите пет са в: Пловдив, Бургас, Варна, Враца и Русе.

Георги Ранов и Иван СотевРегионалният ръководител на агенцията Иван Сотев, който ще отговаря за областните Стара Загора, Хасково и Кърджали, проведе среща с областния управител Георги Ранов.

Целта на откриването на регионално представителство е да се започне работа на терен с бизнеса и да се контактува директно със собствениците на фирми, за да се разберат конкретните им проблеми. Центърът ще оказва съдействие на малките и средни фирми при изготвянето на проекти за кандидатстване по европейски програми.

Инж. Ранов одобри идеята на икономическото министерство за по-пряк контакт с бизнеса и заяви, че Областна администрация ще оказва където е възможно съдействие в работата на новата структура. Той изрази задоволство, че Стара Загора е избрана за център на регион с развита икономика, обхващащ три области.

Първото представяне на ръководителя на офиса на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в Стара Загора Иван Стоев се състоя също днес в залата на Регионалния исторически музей по време на тържественото отбелязване на 120-годишнината от създаването на Българската търговски-промишлена палата и системата от палати и камари в страната. 

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни