Ключов свидетел по делото "Октопод" загина при тежка катастрофа

При тежка катастрофа на 186-и км на автомагистрала "Тракия" в посока София на 12 ноември в 22:45 часа загина ключовият и основен свидетел по делото "Октопод" Георги Цветанов. По първоначални данни той е управлявал автомобила и е пътувал сам в него.

policКатастрофирал е самостоятелно, без намеса на друго моторно превозно средство. Случаят се разследва и от полицията уточниха, че към момента няма данни за намеса на друг човек при катастрофата.

Делото, станало известно като „Октопод“, е срещу Алексей Петров и още четирима обвиняеми за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване.

Алексей Петров обяви днес, че дава награда от 100 хидяли долара за всеки, който предостави достоверна информация за разкриване на поръчителите и извършителите на атентата с гранатомет, извършен срещу него в края на октомври 2015 г. 

Също днес (петък, 13-ти) друг свидетел по делото "Окгопод" (Пламен Устинов) беше посечен с брадва - с пет удара. Това е станало при битов скандал, като и двамата души, които са участвали в него, са в болница.

Свидетели по знаковото дело са около 160 души.

infoz autor www.infoz.bg