Грижа и топлина за домашния господар през зимния сезон

Както хората, така и домашните любимци трябва да получават през зимата по-калорична и качествена храна, богата на витамини, съветва д-р Александра Трифонова - ветеринарен лекар и собственик на зоомагазините "Лъки" в Стара Загора.

"Когато в купичката се сложат консерва или гранули от пи-висок клас, не е необходимо да се добавят отделно витамини, защото този вид храна е съставена от изцяло натурални продукти, без овкусители, консерванти и оцветители. Ако правим компромис с качеството, заради цената, тогава задължително се прибавят витамини, особено през есенно-зимния сезон. Когато храната за домашния любимец е добра, той ще изглежда отлично, със здрава и лъскава козина" - каза д-р Трифонова.

Има и новости и в модните тенденции. Все повече собственици купуват на кучетата си за есенно-зимния сезон топли дрехи и ботушки от непромокаема материя и с гумирани подметки. Изборът на материи и цветове е огромен. Особено търсени са рокли с елегантни кройки, към които има и бижу.

За безопасността на домашния любимец при вечерните разходки се предлагат светлоотражателни жилетки, поводи и нашийници със светлини сигнализации.

Сред предпочитаните подаръци, които стопаните поставят за своите домашни любимци под коледната елха, са топлите и удобни легълца и изкусителните лакомства от естествени продукти.

zoomoda

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg