Едноминутно мълчание в ГПЧЕ "Ромен Ролан" в памет на жертвите на атентатите в Париж

Учебните занятия в Гимназията с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" в Стара Загора започнаха на 16 ноември с едноминутно мълчание в памет на жертвите при чудовищните атентати в Париж в петък миналата седмица.

Учениците изразиха своята съпричастност с болката на близките на загиналите и пострадалите и отговориха на призива на Европейската комисия за почит към жертвите.

"Учениците от 8Д клас искаха по по-различен начин да изразят своята съпричастност и написаха на дъската на френски език: Не съм парижанин, не съм парижанка, но съм солидарен с трагедията в Париж" - каза техният преподавател Мария Сандева.

"Децата съвсем непринудено направиха кътове с френското знаме и отправиха свои послания. Смятам, че така показваме отстояването на свободата, защото всеки един от нас трябва да живее мирно и спокойно" - заяви директорът на ГПЧЕ "Ромен Ролан" - Стара Загора Теодора Николова.

Тя добави, че в очите на по-големите ученици в гимназията се чете повече увереност, отколкото страх от случилото се в Париж.

Те излъчват увереност, че могат да променят това, което се случва и, че никой не може да им налага ограничения. Те вярват, че ще могат да постигнат това, към което ние се стремим - свободата да живеем спокойно" - каза още Теодора Николова.

minuta malchanie gimnaziya romen roland1

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД