Проф. Иван Въшин е новият ректор на Тракийски университет

Проф. д-р Иван Въшин е новият ректор на Тракийски университет. Той беше избран със 173 гласа на балотаж по време на Общото събрание на висшето учебно заведение на 25 ноември, което продължи близо 10 часа. 

Тракийски университетДругият кандидат за ръководния пост, който стигна до втори тур, е помощник-ректорът доц. Добри Ярков.

Претендентите за ректор на висшето учебно заведение в Стара Загора бяха общо четирима. Останалите са деканът на Аграрния факултет проф. Радослав Славов и доц. Борислав Попов от катедра „Молекулярна биология, Имунология и Медицинска генетика” при Медицинския факултет.

При гласуването на първия тур проф. Иван Въшин събра 136 гласа (от общо 330 гласували). За доц. Добри Ярков гласуваха 93-ма души, за проф. Радослав Славов - 67 и за доц. Борислав Попов - 34-ма делегати на общото събрание.

infoz autor www.infoz.bgТеми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор