Проф. Иван Въшин е новият ректор на Тракийски университет

Проф. д-р Иван Въшин е новият ректор на Тракийски университет. Той беше избран със 173 гласа на балотаж по време на Общото събрание на висшето учебно заведение на 25 ноември, което продължи близо 10 часа. 

Тракийски университетДругият кандидат за ръководния пост, който стигна до втори тур, е помощник-ректорът доц. Добри Ярков.

Претендентите за ректор на висшето учебно заведение в Стара Загора бяха общо четирима. Останалите са деканът на Аграрния факултет проф. Радослав Славов и доц. Борислав Попов от катедра „Молекулярна биология, Имунология и Медицинска генетика” при Медицинския факултет.

При гласуването на първия тур проф. Иван Въшин събра 136 гласа (от общо 330 гласували). За доц. Добри Ярков гласуваха 93-ма души, за проф. Радослав Славов - 67 и за доц. Борислав Попов - 34-ма делегати на общото събрание.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема