Броят гласовете за Реформаторския блок до 30 ноември

По молба на вещите лица, срокът за повторното ръчно преброяване на гласовете, дадени за кандидатите за общински съветници от Реформаторския блок в Стара Загора, се удължава до 30 ноември. Това определи председателят на Административния съд Бойка Табакова, която е съдия-докладчик по делото.

Припомняме, че на заседание на 12 ноември Административен съд - Стара Загора постанови повторно броене на гласовете в интегрираната бюлетина и преференциите при избора на общински съветници в Стара Загора, но само за Реформаторския блок.

Съдебно-техническа експертиза беше допусната само по жалбите на кандидатите за общински съветници от дясната коалиция Димитър Чорбаджиев, Милко Чанков и адвокат Ивелина Илиева.

Останалите жалби срещу коректното отчитане на преференциите и искове за повторно ръчно преброяване на бюлетините, внесени в съда от кандидати за общински съветници от Народен съюз, ГЕРБ и от "Истината за Стара Загора", не бяха удовлетворени поради липса на доказателства, налагащи назначаване на съдебно-техническа експертиза.

Вещите лица, в присъствието на представители на Реформаторския блок извършат ръчно преброяване на гласовете за общински съветници, дадени за посочената от съда коалиция от партии. Ще преброят получените за всеки от листата преференции и ще сравнят дали резултатите съответстват на тези от протоколите на оспорваните 189 секционни комисии в община Стара Загора.

Следващото заседание, на което трябва да бъде представено заключението на вещите лица, ще се проведе на 1 декември 2015 г. от 14:30 часа.

Административен съд Стара Загора

infoz autor www.infoz.bg