Броят гласовете за Реформаторския блок до 30 ноември

По молба на вещите лица, срокът за повторното ръчно преброяване на гласовете, дадени за кандидатите за общински съветници от Реформаторския блок в Стара Загора, се удължава до 30 ноември. Това определи председателят на Административния съд Бойка Табакова, която е съдия-докладчик по делото.

Припомняме, че на заседание на 12 ноември Административен съд - Стара Загора постанови повторно броене на гласовете в интегрираната бюлетина и преференциите при избора на общински съветници в Стара Загора, но само за Реформаторския блок.

Съдебно-техническа експертиза беше допусната само по жалбите на кандидатите за общински съветници от дясната коалиция Димитър Чорбаджиев, Милко Чанков и адвокат Ивелина Илиева.

Останалите жалби срещу коректното отчитане на преференциите и искове за повторно ръчно преброяване на бюлетините, внесени в съда от кандидати за общински съветници от Народен съюз, ГЕРБ и от "Истината за Стара Загора", не бяха удовлетворени поради липса на доказателства, налагащи назначаване на съдебно-техническа експертиза.

Вещите лица, в присъствието на представители на Реформаторския блок извършат ръчно преброяване на гласовете за общински съветници, дадени за посочената от съда коалиция от партии. Ще преброят получените за всеки от листата преференции и ще сравнят дали резултатите съответстват на тези от протоколите на оспорваните 189 секционни комисии в община Стара Загора.

Следващото заседание, на което трябва да бъде представено заключението на вещите лица, ще се проведе на 1 декември 2015 г. от 14:30 часа.

Административен съд Стара Загора

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор