Деца изпратиха в небето балони с послания за разумно шофиране

Възпитаници от Целодневна детска градина № 3 „Ян Бибиян” в Стара Загора участваха в празник под надслов „Аз съм бъдещето. Пази ме!”. С песни и игри те представиха познанията си за правилата за движение по пътищата.

В инициативата участваха и ВрИД директор Андреана Танева, педагозите от заведението и едноименното сдружение, създадено в памет на малкия Паоло, който също бе част от „Ян Бибиян“. Чрез забавен подход, достъпен за най-малките пешеходци, бе поднесен урок за светофара, пешеходната пътека - зебра, регулировчика и участниците в движението. Близо два часа Бибиянците се надпреварваха кой познава по-добре правилата и знаците на пътя.

Милена Желева и Николай ДиковДецата дариха много усмивки на гостите си Николай Диков и Милена Желева от СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“, а те от своя страна им подариха светлоотразителни мечета, които родителите могат да закачат на видимо място по раничките и дрехите на децата. За още по-интересни часове по безопасност на движението, педагозите от детското заведение получиха светлоотразителни жилетки и килим, върху който е изобразено оживено кръстовище.

В края на тържеството в небето полетяха балони, носещи послания за спазване на правилата за движение по пътищата. Те бяха пуснати от детската площадка, до която е посадена роза, в памет на Паоло.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор