Стара Загора ще се потопи в коледна украса

Стара Загора ще заблести от коледна украса. Вече са поставени празнични декорации и стотици разноцветни лампички, които осветяват улици и паркове в централната част на града. Светлините на коледната елха ще бъдат запалени на 4 декември 2015 г.

Коледни празнициНа сцена на площада пред общината артисти от Държавен куклен театър - Стара Загора и Държавна опера - Стара Загора ще представят концерт-спектакъл под наслов „В приказния град“ с героите от „Вълшебникът от Оз“, „Котаракът в чизми“, „Вълкът и седемте козлета“, „Звездичко“, „Коледна звезда“, „Фолклорна магия“ и „Пинокио“.

В програмата участват и танцьорите от Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, уникалните гласове на Вокална студия „Траяна глас“, малките таланти от Детска театрална студия при ДКТ Стара Загора и Детска театрална школа при Център за наука, култура и изкуство – Стара Загора.

Те ще очакват децата на Стара Загора в 17:30 часа край коледното дърво, за да посрещнат заедно специалния гост на вечерта - Дядо Коледа с пълния кош с подаръци.

Коледните базари в областния град ще са разположени в общо 13 къщички. 7 от тях ще са позиционирани. Традиционно около шадравана в парк „Пети октомври“ ще има коледен базар със скара и вино, сувенири и захарни изделия. Край Музея на религиите ще бъдат разположени магазинчета за коледна украса и подаръци.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020