Красимира Чахова е новият зам.-кмет на Стара Загора

Известният старозагорски лекоатлет-ветеран Красимира Чахова е четвъртият заместник-кмет на Общината. На 27 ноември кметът Живко Тодоров представи екипа, с който ще работи през мандат (2015 - 2019 г.).

kmet stara zagora zamestnitzi zhivko todorov 5Красимира Чахова, която идва от бизнес средите, ще оглави ресор "Общинска собственост, стопанска политика, туризъм, спорт и младежки дейности". Тя е сред изявените общественици, покрепящи финансово важни за града каузи.

"Тя знае как се постигат успехи и аз съм убеден в нейните качества" - заяви кметът Живко Тодоров.

Делян Иванов е новият секретар на общинската администрация в Стара Загора. Юристът в дирекция "Опазване на обществения ред и управление при кризи" сменя Цена Велкова, която остава на работа в Общината.

Живко Тодоров уточни, че Красимира Чахова и Делян Иванов са назначени без партийни протекции и са от гражданската квота.

Останалите заместник-кметове запазват постовете си и през новия мандат. Йордан Николов ще отговаря за транспорта, обществения ред, екологията и чистотата, Янчо Калоянов - за устройство на територията, строителство и инвестиции, а Иванка Сотирова - за хуманитарните дейности.

"За мен е голямо предизвикателство и отговорност доверието, което ми е гласувано да бъда зам.-кмет на община Стара Загора. Ще се изразя на спортен език - предстоят ми състезания на нови писти и терени" - каза пред журналисти е общински съветници Красимира Чахова.

Един от приоритети ѝ е въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност в общинските сгради, включително и на Общината, което ще доведе до сериозни икономии.

"Ще работя по начин, по който да отговоря на потребностите и очакванията на гражданите. Администрацията ще работи по-стегнато и с по-голяма отговорност към обществото" - заяви новият секретар Делян Иванов.

Кметът даде висока оценка на финансовата дирекция в общината и специално на главния финансист Цанка Ганева. "И тази година ще завършим без задължения, което до голяма степен се дължи на г-жа Ганева" - каза Живко Тодоров.

Той уточни, че броят на дирекциите са запазва, но ще има кадрови промени.

kmet stara zagora zamestnitzi zhivko todorov 4

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

covid velikden

Светът

Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина срещу новия коронавирус за всички, заяви съоснователят на „Майкрософт“ и филантроп Бил Гейтс. Очаква се ваксина срещу вируса да има не по-рано през 2021 г. Фондация „Гейтс“, която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била пандемия заради непознат вирус

* * *
Румъния ще удължи извънредното положение в страната до 16 май. Решението трябва да се вземе в началото на следващата седмица, като президентът Клаус Йоханис ще издаде нов указ. Румъния обяви извънредно положение заради пандемията от коронавирус на 16 март

* * *
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е в болница с продължаващи упорити симптоми на Covid-19 и висока температура – 10 дни след като даде положителен тест за коронавируса. Джонсън се изолира в резиденцията си на Даунинг стрийт след положителния тест в края на март и постъпи в болницата в неделя

* * *
В Турция започна безплатно раздаване на защитни маски на населението, след като беше въведено изискване за задължителното им носене на улицата, на обществени места, в градския транспорт и в магазините срещу разпространението на новия коронавирус

На подобна тема

Най-четеното от последните дни