Красимира Чахова е новият зам.-кмет на Стара Загора

Известният старозагорски лекоатлет-ветеран Красимира Чахова е четвъртият заместник-кмет на Общината. На 27 ноември кметът Живко Тодоров представи екипа, с който ще работи през мандат (2015 - 2019 г.).

kmet stara zagora zamestnitzi zhivko todorov 5Красимира Чахова, която идва от бизнес средите, ще оглави ресор "Общинска собственост, стопанска политика, туризъм, спорт и младежки дейности". Тя е сред изявените общественици, покрепящи финансово важни за града каузи.

"Тя знае как се постигат успехи и аз съм убеден в нейните качества" - заяви кметът Живко Тодоров.

Делян Иванов е новият секретар на общинската администрация в Стара Загора. Юристът в дирекция "Опазване на обществения ред и управление при кризи" сменя Цена Велкова, която остава на работа в Общината.

Живко Тодоров уточни, че Красимира Чахова и Делян Иванов са назначени без партийни протекции и са от гражданската квота.

Останалите заместник-кметове запазват постовете си и през новия мандат. Йордан Николов ще отговаря за транспорта, обществения ред, екологията и чистотата, Янчо Калоянов - за устройство на територията, строителство и инвестиции, а Иванка Сотирова - за хуманитарните дейности.

"За мен е голямо предизвикателство и отговорност доверието, което ми е гласувано да бъда зам.-кмет на община Стара Загора. Ще се изразя на спортен език - предстоят ми състезания на нови писти и терени" - каза пред журналисти е общински съветници Красимира Чахова.

Един от приоритети ѝ е въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност в общинските сгради, включително и на Общината, което ще доведе до сериозни икономии.

"Ще работя по начин, по който да отговоря на потребностите и очакванията на гражданите. Администрацията ще работи по-стегнато и с по-голяма отговорност към обществото" - заяви новият секретар Делян Иванов.

Кметът даде висока оценка на финансовата дирекция в общината и специално на главния финансист Цанка Ганева. "И тази година ще завършим без задължения, което до голяма степен се дължи на г-жа Ганева" - каза Живко Тодоров.

Той уточни, че броят на дирекциите са запазва, но ще има кадрови промени.

kmet stara zagora zamestnitzi zhivko todorov 4

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема