Такса смет в Стара Загора остава непроменена

До края на годината ще бъде завършено Регионалното съоръжение за третиране не битовите отпадъци край село Ракитница, което ще обслужва Стара Загора и още 11 общини.

sabirane smet stara zagoraТо ще бъде пуснато в експлоатация в началото на 2016 г. и това няма да доведе до увеличаване на такса смет.

Това заявиха кметът Живко Тодоров и заместникът му Йордан Николов на база на направените разчети.

Николов припомни, че когато екипът на Живко Тодоров е встъпил в първия си мандат, е наследил ангажимент на общината към фирмата за сметосъбиране и сметоизвозване в размер на 7,5 млн. лева на година. Сумата след това е намалена на 6 млн. лева.

Новият график на сметосъбирането в Стара Загора е въведен за удобство на гражданите. Процесът по събиране на битовия отпадък от контейнерите започва от крайните квартали всеки ден след 16:00 часа, а в центъра - след 19:30 часа. По този начин се предотвратява шума от разтоварването на контейнерите рано сутринта и не се пречи на автомобилния трафик, обясни ръководството на общината. Планирано е в целия град събирането на отпадъците да преключва около 23 часа.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема