За първи път ще бъде представен видеозапис на "Семирамида" с участие на световното сопрано Дарина Такова

Почитателите на оперното изкуство ще имат изключителната възможност да се срещнат с голямата българска оперна певица Дарина Такова на 1 декември 2015 г. от 18.00 часа в залата на Старозагорската опера.

Darina Takova Semiramide BarcelonaПодарък за най-запалените меломани е срещата-разговор със световното сопрано, покорила с таланта си най-престижните сцени и призната от специалистите и от публиката за една от най-добрите изпълнителки в света на главните роли от опери от Моцарт, Росини, Доницети, Белини. Доказателство за това са и нейните многобройни филмирани записи от спектакли. Старозагорската публика ще има изключителната възможност първа да види видеозапис на спектакъл на операта „Семирамида” от Росини от 2005 г. на Gran teatro de Liceu (Барселона) в копродукция с Rossini Opera festival (Пезаро), Teatro Comunale (Torino) и Teatro Real (Мадрид). Диригент Рикардо Фрица, режисьор Дитер Каги.

Видеозаписът на спектакъла на операта „Семирамида” е предоставен от личния архив на Дарина Такова и за първи път ще бъде излъчен на 1 декември в рамките на 46-ото издание на Фестивала за оперно и балетно изкуство в Стара Загора. Входът е свободен!

Darina Takova Huan Diego Flores SemiramideВ своята кариера Дарина Такова е изпълнила Семирамида безброй пъти и всяка постановка е била създавана специално за нея. Спектакълът от театър Лисеу в Барселона е в копродукция с театрите Мадрид и Торино и бе представен за първи път на Rossini Opera Festival, Пезаро, e създаден в изключително екстравагантна и модерна стилистика, вдъхновена от космическите епоси Star wars и Star trek, и показва неограничените възможности за поставяне на Росини в различен контекст и всяка епоха. Продукцията е с огромна масовка, пищни костюми, необичайни режисьорски и сценографски решения и най-вече - с феноменален певчески състав от суперзвезди: Семирамида - Дарина Такова, Арсаче - Даниела Барчелона, Асур - Илдар Абдразаков, Идрено Хуан Диего Флорез.и др.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Държавна опера - Стара Загора)

На подобна тема