Белканто - достойното наследство на великия Павароти

Изключителният музикален спектакъл на Франко Драгоне „Белканто: Наследството на Лучано Павароти” пренесе пълната зала на Държавна опера - Стара Загора в измерение, в което думите са безсилни.

На 30 ноември вечерта 10 от учениците на великия тенор посветиха концерт в негова памет (на 12 октомври 2015 г. той щеше да навърши 80 години).

Белканто: Наследството на ПаваротиПо време на продължилия два часа и половина спектакъл в залата се изливаха гласове, идващи сякаш от Космоса. Едни от най-талантливите млади оперни певци на Италия изпълниха популярни арии от Доницети, Верди, Пучини, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар, Делиб и Андрю Лойд Уебър, най-известните италиански канцонети и песни на изявени изпълнители и групи, като допълваха с изражението на лицата си и телата си красивата музика. Спектакълът поднесе на публиката и брилянтна хореография.

Финалът на музикалната магия беше възпламеняващата ария на принц Калаф от „Турандот” на Пучини - Nessun dorma (Никой не спи). Финалната фраза Vincero (Ще победя) звучеше от извиращите на сцената гласове на младите оперни изпълнители, но беше завършена от самия Лучано Павароти, чийто запис, правен преди години, беше излъчен на голяма видео стена.

Това обаче беше финал само според предварителната програма. Заради нестихващите аплодисменти и изправената на крака невероятна публика, учениците на Павароти подариха още три изпълнения - Imagine на Джон Ленън и най-обичаната канцонета O, sole mio.

С „Наздравицата” от „Травиата” на Верди завърши грандиозният спектакъл, посветен на великия Лучано Павароти от неговото достойно наследство.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема