Белканто - достойното наследство на великия Павароти

Изключителният музикален спектакъл на Франко Драгоне „Белканто: Наследството на Лучано Павароти” пренесе пълната зала на Държавна опера - Стара Загора в измерение, в което думите са безсилни.

На 30 ноември вечерта 10 от учениците на великия тенор посветиха концерт в негова памет (на 12 октомври 2015 г. той щеше да навърши 80 години).

Белканто: Наследството на ПаваротиПо време на продължилия два часа и половина спектакъл в залата се изливаха гласове, идващи сякаш от Космоса. Едни от най-талантливите млади оперни певци на Италия изпълниха популярни арии от Доницети, Верди, Пучини, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар, Делиб и Андрю Лойд Уебър, най-известните италиански канцонети и песни на изявени изпълнители и групи, като допълваха с изражението на лицата си и телата си красивата музика. Спектакълът поднесе на публиката и брилянтна хореография.

Финалът на музикалната магия беше възпламеняващата ария на принц Калаф от „Турандот” на Пучини - Nessun dorma (Никой не спи). Финалната фраза Vincero (Ще победя) звучеше от извиращите на сцената гласове на младите оперни изпълнители, но беше завършена от самия Лучано Павароти, чийто запис, правен преди години, беше излъчен на голяма видео стена.

Това обаче беше финал само според предварителната програма. Заради нестихващите аплодисменти и изправената на крака невероятна публика, учениците на Павароти подариха още три изпълнения - Imagine на Джон Ленън и най-обичаната канцонета O, sole mio.

С „Наздравицата” от „Травиата” на Верди завърши грандиозният спектакъл, посветен на великия Лучано Павароти от неговото достойно наследство.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgИнструменталният дует 2Cellos (Лука Сулич и Степан Хаусер) представиха видео към новата им инструментална версия на песента Seven Nation Army. Тази събота в Киев 2Cellos ще изпълнят както официалния химн на Шампионска лига, така и версията им на Seven Nation Army. Шоуто ще бъде минути преди финала на Шампионска лига с предстоящия футболен сблъсък между Реал Мадрид и Ливърпул

„България живее в мен - Пътеписи от деца за деца“ - репортаж за създаването на книга с разкази, написани от децата от 3-ти В клас на Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора, с класен ръководител Соня Рачева

zlatnata lipa
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема