17-метрова коледна ела се извисява пред сградата на Община Стара Загора

Стройна 17-метрова коледна ела беше издигната на 1 декември 2015 г. на площада пред Община Стара Загора и утре ще бъде обгърната от искряща украса.

Празничното настроение вече се усеща по централните улици на града, където вече са поставени коледни декорации и стотици разноцветни лампички.

Коледна елхаКрай коледното дърво на 4 декември в 17:30 часа децата на Стара Загора ще се съберат, за да посрещнат белобрадия старец и заедно да отброят секундите до запалването на светлинките. Дядо Коледа очаква малчуганите и техните родители край коледното дърво, за да дадат заедно начало на вълнуващ празник, с участието на артисти от Държавен куклен театър - Стара Загора и Държавна опера - Стара Загора. Те ще представят концерт-спектакъл „В приказния град“ с героите от „Вълшебникът от Оз“, „Котаракът в чизми“, „Вълкът и седемте козлета“, „Звездичко“, „Коледна звезда“, „Фолклорна магия“ и „Пинокио“. В програмата участват и танцьорите от Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, уникалните гласове на Вокална студия „Траяна глас“, малките таланти от Детска театрална студия при ДКТ Стара Загора и Детска театрална школа при Център за наука, култура и изкуство – Стара Загора.

Коледните базари ще са разположени в общо 13 къщички. Традиционно около шадравана в парк „Пети октомври“ ще има коледен базар със скара и вино, коледни сувенири и захарни изделия. Край Музея на религиите ще се разположат магазинчета за коледна украса и подаръци.

Елха

Елха

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24