В „Мини шампионска лига’’ участваха най-малките футболисти в Стара Загора

Над 300 деца от осем детски градини и шест училища участваха в традиционния предколеден детски футболен турнир ,,Мини шампионска лига’’, организиран от Детски футболен клуб „Атлет" и Община Стара Загора в общинската спортна зала ,,Иван Вазов’’.

След изключително оспорвани двубои шампиони при детските градини станаха възпитаниците от ЦДГ № 11 ”Загоре”, с треньор Никола Миренски.

Отбори от училищата спориха за Купата на Стара Загора, която спечелиха учениците от СОУ,”Железник”, също под ръководството на треньора Никола Миренски.

мини шампионска лига„Получиха се страхотни двубои, но най-важното е, че децата спортуват и идват с желание на тренировки и турнири. Благодарим на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за помощта и доверието през годините“ - заяви Христо Алексиев от „Атлет“. Той увери, че през следващата година предстоят още спортни събития и изненади за децата от школата.

Всяко учебно заведение получи купа и грамота, а децата бяха наградени с грамота за участие, медал, торбичка, пълна с лакомства и пасти за зъби „Елгидиум и „ Зайо байо“, осигурени от Община Стара Загора , ДФК ,,Атлет” и спонсори.

Преди две години Община Стара Загора, ПФК „Берое" и ДФК „Атлет" обединиха усилията си за създаване на детската футболна школа. Уроците се провеждат в спортните зали на детските и учебните заведения, под ръководството на квалифицирани треньори от ДФК „Атлет". Идеята е да се популяризира футболната игра сред най-малките, а чрез изградената структура да се направи селекция на най-добрите играчи за професионалния клуб.

Мини шампионска лига

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Теми: