Антонио Никасо представя в Стара Загора книгата "Бялото злато"

Книгата "Бялото злато", проследяваща пътя на кокаина, ще бъде представена лично от единия от нейните автори Антонио Никасо в Стара Загора. Това ще стане на 12 декември 2015 г. от 16:30 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески".

Книгата излезе от печат през 2015 г. в Италия и вече има три издания. Изданието на българския пазар е дело на ИК "Авлига".

Антонио Никасо и другият автор Никола Гратери са гости на Международния софийски панаир на книгата в НДК.

Никола ГратериНикола Гратери е водещ прокурор на Италия, известен с борбата си с калабрийската Ндрангета – една от най-богатите и мощни мафии в света. Антонио Никасо е университетски преподавател и световноизвестен експерт по въпросите на организираната престъпност. И двамата са получавали смъртни заплахи. Гратери живее под полицейска закрила от 1989 г. Заради сигурността си Никасо е бил принуден да напусне Италия и живее в Канада от 1990 г. Двамата са съавтори на 11 документални книги.

В тази книга Антонио Никасо и Никола Гратери проследяват широкия път на трафика на кокаина, предприемайки пътуване от Колумбия, през Европа до Австралия, показвайки стъпка по стъпка как този бизнес обогатява трафикантите, убива зависимите, заразява банковата система и корумпира хората с власт. За да напишат тази книга, авторите са интервюирали редица следователи, журналисти, експерти, срещали са се с няколко чуждестранни полицейски служби и специализирани институции в проследяването трафика и тенденциите на пазара на дрога.

Бялото злато

„Кокаинът е сук, т.е. пазар на арабски, голям пазар на миражи и илюзии, измамно удоволствие, създадено чрез заблуждаване на съзнанието. Някои го пушат, други го шмъркат. До деветдесетте години той бе дрогата на елита, сега е масово купонясване...Пазар, за който няма кризи.

Според Службата на ООН за наркотиците и престъпността, през 2012 г. над 243 милиона души на възраст между петнайсет и шейсет и четири години поне един път са взимали някакви незаконни вещества, между които и кокаин, най-продаваната стока от Ндрангета. За босовете от калабрийската мафия кокаинът е инвестиция, печалба, рогът на изобилието... Днес дрогата дава по-голяма сигурност от държавните облигации, без да предизвиква упреци към тези, които получават печалбата...“

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор